Kamu yönetimi tüm toplumun ortak ihtiyaçlarının karşılandığı ve sorunlarının çözüldüğü bir alandır. Dolayısıyla, toplumun her bir ferdi bu alanın içinde yer almaktadır. Kamu yönetiminin önemi, düşünce ve uygulama olarak giderek artmaktadır. Kamu Yönetimi Bölümü olarak amacımız, teorik olarak kamu yönetimi düşüncesindeki gelişmeleri araştırmak, yorumlamak, sorgulamak ve bunların uygulamalarını analiz ederek öğrencilerimizin bu alana ilişkin bilgi düzeylerini geliştirmek ve onları hayata hazırlamaktır.

Bu kapsamda, Kamu Yönetimi Bölümü sadece lisans düzeyinde değil, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde de Türkiye’de önemli bir konuma sahiptir. Bölümümüzde, lisans ve tezli-tezsiz yüksek lisans programları başarıyla yürütülmektedir. Bölümümüz öğretim elemanları tarafından üretilen bilimsel ve akademik çalışmalarla kamu yönetimi disiplinine katkılar sağlamaktadır.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizi hizmetten yararlananlar olarak memnun etmek ve bilimsel etkinliklerin kalitesini arttırmak en önemli amacımızdır. Bu konuda öğrencilerimizden gelecek olan değerlendirme ve önerilere her zaman açığız. Öğrencilerimizi hayata hazırlamak için geniş olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Gerek ders aşamasında gerekse bilimsel etkinliklerde öğrencilerimizin sürece katılmasını destekleyecek yöntem ve programlar uyguluyoruz. Üniversite eğitimi, hayatta yapılacak görevlerle ilgili bir hazırlık eğitimi şeklinde düşünülmelidir. Çünkü hayat sürekli bir öğrenme ve gelişme sürecidir.

Yeni öğretim yılımızın tüm öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için başarılı olmasını diliyorum.

Doç. Dr. Mustafa FİŞNE
Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı

21 September 2015, Monday 60 kez görüntülendi